Oyun Arkadaşım Olur Musun

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerimizin uyguladığı "Oyun Arkadaşım Olur Musun?" E-twinning projesi başladı.
Çocuğun sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için oyun oynaması şarttır. Bunun için; anne babalar ve öğretmenler, çocuklar için uygun oyun ortamları oluşturmalı, oyun için gerekli materyalleri sunarak onlara gereken fırsatı vermeli ve oyun arkadaşlarıyla oyunlarını desteklemelidirler.
Günümüzde çocukların oyun deneyimlerinin farklılaşmaya başladığını görmekteyiz. Televizyon, internet ve bilgisayar oyunları nedeniyle çocuklar pasif bir biçimde eğlenmekte, çevrelerindeki diğer insanlarla (arkadaş, ebeveyn, vb...) daha az temas etmektedirler. Anne ve babalar da çocuğuyla nasıl vakit geçireceğini, ev ortamında hangi oyunları oynayacağını bilmemektedir.
Bu sebeple sınıf ortamında çocukları her ay çağıracağımız konuklarla(oyun arkadaşlarıyla) ve bazı zamanlarda başka bir okuldaki oyun arkadaşlarıyla biraraya getirerek eğitici oyunlar oynamalarını sağlamak. Ailelere de çocuklarıyla nasıl verimli vakit geçirecekleri konusunda rehberlik ederek öğrenciye, annelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

08.11.2019 696

08-11-2019