Tarihçe

16.02.2017 2743

 İmam Hatip Liseleri 1951 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "aydın din adamı "yetiştirme isteği ile bu kapsamda açılmıştır Türkiye'nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli Milli Eğitim projelerinden biridir Bu proje ile insanlığa faydalı, kendine durmadan yenileyen inançlı vatansever yetişkin insan gücü oluşturulması; bazı yabancı ülkelere ait onlar da desteklenen okullara karşı Anadolu'nun her köşesinden başarılı gençlere fırsat eşitliği sağlanarak devlet tarafından ücretsiz eğitim verilmesi hedeflenmiştir.

 

Bu anlamda imam hatip  liselerinde  1913 yılında günümüze devam eden bir tarihsel süreklilik söz konusudur. Bu yönüyle birbirlerini takip eden imam hatip Eğitim Kurumları Fen ve Sosyal Bilimler ve Spor Programı ile çok köklü bir maziye sahip olmasının taşıdığı değerin farkında olmuşlar, Bu değerin sağladığı avantajları hep yaşa ya gelmişler ve yaşamaya devam etmektedirler.

Geçmişten aldığı değerler ve birikim ile Çağdaş eğitimi kaynaştırmayı ile edilen  Şehit Murat İnci fen ve sosyal spor Proje Okulu Beçin Kalesi'nin yakınlarında ve en güzel yerinde kurulmuş bir müessesedir. Okulumuz yaklaşık 550 öğrenciyi bünyesinde barındıran matematik ve fen ve derslerinin yanı sıra spor faaliyetlerinin de önemli olduğu eçmişten aldığı değerler ve birikim ile Çağdaş eğitimi kaynaştırmayı İlke edinmiş Vizyon sahibi bir okuldur.

 

 

 Okulumuzda fizik kimya biyoloji yabancı dil bilgisayar laboratuvarı 24 derslik soru çözüm sınıfı açık ve kapalı spor salonu 2 Konferans Salonu ve çok amaçlı salon bulunmaktadır. Eğitim öğretimin yanı sıra, Baktebol, Voleybol, Hentbol, Santranç, Tiyatro, Halk oyunları, Müzik, Resim gibi Sosyal ve kültürel faaliyetler mevcuttur.

 

 Okulumuz   bahçesi içinde bulunan Şehit Murat İnci proje  Anadolu  İmam Hatip Lisesi pansiyonu faaliyet göstermektedir.

 

 Türk milli eğitim camiasında Fen Sosyal ve spor projesinde başarmanın haklı onuru ve gururu ile Şehit Murat İnci Anadolu Lisesi yönetimi öğretmenleri öğrencileri velileri daha iyiye ulaşmak için çalışmalarına devam etmektedirler.  her alandaki kaliteli eğitim öğretim faaliyetleri  sportif faaliyetler ve sosyal kültürel faaliyetler yakaladığı başarıyı yıllar boyu geliştirerek sürdürecek ve FARKLI olmaya FARK yaratmaya devam edecektir.

 

 Kısaca; "ŞEHİT MURAT İNCİ PROJE ANADOLU İMAM HATİPLİ OLMAK AYRICALIKTIR..."